plaats hier een omscrhijving van de afbeelding Nieuwtjeeesss!
Deelnemers tijdens foodtour 21

De Vloer op Extra!

Voor volwassenen.  Omdat er veel vraag was naar Improvisatietheater een extra groep 5x op een woensdag-, én donderdagavond! Start op 9 maart van 20.00-22.00. Met nazit.

leren tr.act in de loft

Durf jij plaats te nemen op de stoel van de trainingsacteur?

In 2021 ben ik van start gegaan met het geven van een training om te leren trainingsacteur te worden, april 2022 een nieuwe kans om plaats te nemen op de stoel van de trainingsacteur! Als coördinator trainingsacteren op de Hogeschool-Leeuwarden, en als uitvoerend trainingsacteur in Noord-Nederland, merkte ik dat dit leermiddel nog veel te sporadisch wordt ingezet. Er liggen kansen, stage-, en werkmogelijkheden. Bovendien is het een vak wat vraagt van jezelf dat je in contact bent en gevoelig wordt voor signalen en dat teruggeeft in de vorm van feedback aan de cursisten. Een boeiend leerproces waarbij je ook nog een rol mag vervullen in iemand anders zijn leerproces. De training is een 5-daagse training op diverse locaties en gaat in april 2022 weer van start. Met een traject van stage en intervisie en met veel aandacht voor de praktijk van een trainingsacteur met name in de Zorg & Welzijnssector en het (hoger) Onderwijs. En natuurlijk wordt er ook online geëxperimenteerd, met gastacteurs want ook dát heeft zijn waarde bewezen in deze tijden.   

jongerenwerk in actie

Theaterseizoen 21-22; ook les op locatie!

Lessen voor kinderen én jongeren ook op locatie, bv de bassischool of het jongerenwerk! Op aanvraag maak ik graag een passend aanbod. Dat kan zijn juist improvisatielessen of toewerken naar een kleine eindpresentatie voor publiek, al kijk ik daarbij ook graag naar de haalbaarheid en wenselijkheid voor de kinderen of jongeren zelf. Immers zij moet het doen en voor veel kinderen is optreden net 'een brug te ver' maar is het (leren) spelen wel een positieve uitdaging.  Dramalessen of theater leren spelen kan méér geven dan wat de woorden zeggen. Het beter leren uiten, opkomen voor jezelf, trots zijn op wat je kunt en durft zijn net zo belangrijk in de lessen van MeinTheater. Seizoen 21-22 ook Maatwerk in les op locatie zoals bv op de Sint Maarten bassischool in Bolsward en een workshop Improvisatietheater voor het Jongerewerk van Zuidwest Friesland. 

Meiny Schraard

Meiny zelf ook in te zetten als trainingsacteur

Naast het aanbieden van de training https://lerentrainingsacteren.nl/l ben ikzelf ook inzetbaar als trainingsacteur in o.a. zorg & welzijn, het onderwijs en meer. Intern NHL-Stenden hogeschool heb ik regelmatig mijn diensten aangeboden als trainingsacteur. Ondertussen kun je mij ook vinden op de Hanzehogeschool Groningen; academies HRM, RECHTEN-SJD en Verpleegkunde. Ik lever bijdragen aan live-assessments, trainingen intakegesprekken, gespreksvaardigheden zoals motiverende gespreksvoering of Conflictmanagement. Daarnaast bv bij de Vrouwencoachopleiding Puur Inzicht. Spannend, leerzaam, maar vooral heel leuk!  

Omschrijf hier je afbeelding

Wil je ook zo'n site als MeinTheater?

Ik heb de website van MeinTheater laten bouwen door Sil Veltman, en onlangs weer laten updaten. Immers de site is je visitekaartje!  Belangstelling?   Sil heeft ondertussen veel ervaring met het bouwen van websites en maakt websites van goede kwaliteit. Een groot bijkomend voordeel is dat zijn websites gratis online staan, in tegenstelling tot veel andere websitebouwers, waar de website na het bouwen vaak wel 100 tot 200 euro per jaar kost. Wanneer de website af is hoef je alleen voor je domeinnaam te betalen en dit kan al vanaf 50 cent per jaar! De exacte prijs van een website hangt van meerdere dingen af. Voor informatie over prijzen of de websites kun je even kijken op de site van silintweb of mailen: info@silintweb.nl.

Bewerk artikelen