MeinTheater Bolsward

Durf jij plaats te nemen op de stoel van de trainingsacteur?

In 2021 ben ik begonnen met het geven van een training om te leren trainingsacteur te worden, Corona bracht ook mij goede dingen...

2022 volgde en was een groot succes dus ik ga nog even door met mijn missie: meer trainingsacteurs en meer bekendheid aan de inzet van trainingsacteurs bij bedrijven en instellingen vooral in Noord-Nederland.  Dus opnieuw een kans voor jou om plaats te nemen op de stoel van de trainingsacteur!

Als coördinator trainingsacteren op de hogeschool-Leeuwarden-afdeling Sociaal Werk en Pedagogiek, en als uitvoerend trainingsacteur in Noord-Nederland, denk ik dat dit leermiddel nog veel te sporadisch wordt ingezet. Er liggen kansen, stage-, en werkmogelijkheden. Bovendien is het een vak wat vraagt om in contact te zijn en gevoelig te worden voor signalen en dat terug kunnen geven in de vorm van feedback aan de cursisten. Een boeiend leerproces waarbij er een rol vervult mag worden in een ander zijn leerproces. De training is een 5-daagse training op 2 verschillende locaties In Friesland en gaat in het najaar van 2024  weer van start. Met een traject van stage en intervisie en met veel aandacht voor de praktijk van de trainingsacteur, met name in de Zorg & Welzijnssector en het (hoger) Onderwijs. En natuurlijk wordt er ook online geëxperimenteerd, met gastacteurs want ook dát heeft zijn waarde bewezen. 

Voor data, info en opgave: www.lerentrainingsacteren.nl

Bewerk dit artikel