MeinTheater Bolsward

Belevingstheater, wat is dat?

Theater om te beleven, te ervaren en van te leren.

We zijn gestart met het project: Belevingstheater voor mantelzorgers, hulp bij dementie.

Na een jaar vooronderzoek, zowel op theatergebied als binnen de zorg, ligt er een script-draaiboek en gaan we voor de zomer van 2024 de eerste twee interactieve voorstellingen spelen i.s.m. zorg-, en welzijnsorganisaties! Trots op ons!

Onderzoek doen is nuttig en inspirerend geweest. Met 8 vrouwen hebben we veel gezien en gehoord over dementie en theater, wat alleen maar heeft geleid tot nog meer zin in het vormgeven van deze interactieve voorstelling; hulp bij dementie. Mantelzorgers verdienen de aandacht en de zorg die ze zelf zo vaak en intensief verlenen. Ze verdienen een cadeautje, ze verdienen een lied, ze verdienen erkenning. Samen met een aantal zorgorganisaties voeren we de werving uit en stemmen we af zodat we maatwerk kunnen leveren. Samen met een groep van 20-25 mantelzorgers onderzoeken we werkzaam gedrag in relatie tot de naaste met dementie en daarvoor gebruiken we theater als middel. Trainingsacteurs, muziek, zang en beeldende quotes die de ruimte sieren waarin we een stuk kennis verwerken.

Meer informatie is te vinden op: MeinTheater-Aanbod.

Ondertussen is de 1e x Belevingstheater een feit. 25 Mantelzorgers en 5 betrokkenen van Patyna, Odensehuizen en Sociaal Collectief stonden ons bij in Bolsward, en op 30 mei volgt de 2e keer In Sneek in Lewinski/Odensehuis Sneek.

Bewerk dit artikel