Op Locatie

Mein maat-jouw maat

Als professioneel trainer en docent sluit ik graag aan bij de wensen van de klanten. Mein maatwerk betekent aansluiten zoals jij dat wilt, en ik denk dat het kan. Een workshop is vaak een dagdeel, of op z'n hoogst, een dag. Een training bestaat uit meerdere (terugkom)momenten, zodat de materie kan beklijven. Bij belangstelling voor 't één of 't ander, neem gewoon even contact op, dan hebben we het erover. Hieronder enkele inhoudelijke mogelijkheden:

Communicatie

workshops & training op aanvraag en maat

 • Presenter állá TED(talk):

  Hoe je presentaties minder stressvol kunt laten zijn en toegankelijker voor je publiek. Je krijgt tools en wordt je bewust van waar jouw krachten liggen.

  Modellen: RET-methode, Formule TED-talks, Talentontwikkeling (mogelijk met test/boek), Kolb-leerstijlen.

 • Erop af! Mét trainingsacteurs:

  Soms moet je met cliënten of een doelgroep erop af en in contact treden. Spannend. Dat gaan we trainen met een acteur. Wat kun je tegenkomen, hoe kun je handelen, en waar let je op? Met als doel; vaardiger worden in contact.

  Modellen: Ervarend-leren, RET-methode, Roos van Leary, Teamrollen Belbin, NLP-rapport.

 • Lichaamstaal;

  Herkennen en inzetten; bewustwording wat allemaal meespeelt, zintuigen en non-verbale kennis.

  Modellen: Zintuigontwikkeling, Nonverbale kennis, NLP.

Groepswerk

workshops & training op aanvraag en maat

 • Groepsdynamica:

  Als teamleider of manager zicht krijgen op groepsprocessen en leiderschap. Effecten van gedrag en de mate van invloed. Ook geschikt als teambuilding. Wat is ieders inbreng, en wat kun je verwachten van elkaar? Door inzicht, spel volgt erkenning en acceptatie.

  Modellen: Belbin-teamrollen, KOLB-leerstijlen, Bono-denkhoeden, Leiderschapsstijlen, besluitvormingsprocessen, Roos van Leary.

 • Talentenontwikkeling:

  Talenten op teamniveau her- en erkennen. Jezelf en je team een positieve boost geven, denken in kansen en mogelijkheden. Lol om elkaar beleven.

  Modellen: Met gebruik van talententesten en theorie-Luc Dewulf/Marcus Buckingham/Tom Rath. Waarderend Interview/Motiverende gespreksvoering als onderliggende methodieken.

 • Improvisatie:

  In aanraking komen met improvisatievormen en samen-spelen. Laagdrempelig, zowel voor ontwikkeling als voor vermaak. Zeer geschikt om op een andere manier met elkaar bezig te zijn en andere talenten van een ieder naar voren te laten komen.

  Modellen: Improvisatievormen uit de Theatersport, Keith Johnson. vergelijk met LAMA's (tv -programma)

Creatief Denken

workshops & training op aanvraag en maat

 • Creatief Denken:

  Creatief denken toe laten en in zetten in alles. Inzicht krijgen in creatieve (denk)processen, tools uitproberen en die zelf toe kunnen passen in andere situaties

  Modellen; theorie van Creatief Denken (Bytebier), oefeningen en thuisopdrachten ter ontwikkelen van een eigen creatief denkproces.