MeinTheater Bolsward

Durf jij plaats te nemen op de stoel van de trainingsacteur?

In 2021 ben ik van start gegaan met het geven van een training om te leren trainingsacteur te worden, april 2022 een nieuwe kans om plaats te nemen op de stoel van de trainingsacteur!

Als coördinator trainingsacteren op de Hogeschool-Leeuwarden, en als uitvoerend trainingsacteur in Noord-Nederland, merkte ik dat dit leermiddel nog veel te sporadisch wordt ingezet. Er liggen kansen, stage-, en werkmogelijkheden. Bovendien is het een vak wat vraagt van jezelf dat je in contact bent en gevoelig wordt voor signalen en dat teruggeeft in de vorm van feedback aan de cursisten. Een boeiend leerproces waarbij je ook nog een rol mag vervullen in iemand anders zijn leerproces. De training is een 5-daagse training op diverse locaties en gaat in april 2022 weer van start. Met een traject van stage en intervisie en met veel aandacht voor de praktijk van een trainingsacteur met name in de Zorg & Welzijnssector en het (hoger) Onderwijs. En natuurlijk wordt er ook online geëxperimenteerd, met gastacteurs want ook dát heeft zijn waarde bewezen in deze tijden. 

 

Bewerk dit artikel