MeinTheater Bolsward

MeinTheater viert feest!

Vanaf 2011 in It Buro te Bolsward

Ooit begonnen bij het Kunstencentrum in Sneek, nu Atrium, ik denk rond 2002....

Ik heb er veel geleerd over lesgeven, Kunst in het algemeen en het effect van toneel in het bijzonder. Toen Atrium in Bolsward lessen mocht gaan geven heb ik dat voor mijn rekening genomen, als ras-bolswardse. De theaterafdeling in Bolsward groeide uit tot wel 5 groepen op de vrijdagmiddag in de dependance van het Marne College.

Omdat er altijd keuzes gemaakt moeten worden, was voor mij op zeker moment de tijd gekomen om te stoppen met toneelles geven voor het Kunstencentrum. Na een zorgvuldige overdracht hield ik natuurlijk de activiteiten in Bolsward nauwlettend in de gaten. Toch kruipt het bloed waar het gaan kan en toen ik vragen kreeg van kinderen die toch liever in Bolsward toneelles volgden ..was MeinTheater een feit. En zó kwam gezondheidscentrum It Buro aan de Franekerstraat in beeld als thuisbasis; kleurrijk, oog voor welzijn, en dat was en is wat nog steeds heel goed aansluit bij de visie die ik nastreef.

Ondertussen zijn we meer dan 10 jaar verder. Vele kinderen heb ik zien opgroeien mét en door toneelspelen. Genoten van de nazit bij de oudere groepen en gesprekken tussen de toneelspelletjes door. Tijd om ook terug te blikken en aandacht te geven aan 10 jaar theater in Bolsert waar ik met MeinTheater een stevige bijdrage aan heb mogen leveren.

En dan moeten er wederom keuzes gemaakt worden en soms helpen de omstandigheden daarbij. LerenTrainingsacteren vraagt meer aandacht en de aanvraag van Acts-op-maat loopt ook goed. Ook kriebelt er een project omtrent contact-maken met mensen met een vorm van dementie. Daar zijn door mij en consorten onbewust al stappen ingezet. Ik geloof in het nut en de noodzaak en dus blijft het kriebelen...

Daarom de keuze om niet meer structureel kindertoneellessen aan te bieden. Ruimte blijft er om projectmatig en gekoppeld aan welzijnscomponenten trainingen aan te bieden op maat. Ik laat het maar gebeuren, zoals altijd.

 

Bewerk dit artikel