Waar staat MeinTheater voor?

MeinTheater is, met het geven van toneellessen sinds 2011, gevestigd in It Buro (centrum voor gezondheid & vitaliteit) te Bolsward. It Buro staat voor het welzijn van mensen en dat past prima bij de visie van MeinTheater.

'Spelen moet niet alleen leerzaam, maar ook leuk zijn'

Het 'jezelf beter leren uiten', plezier beleven aan het samen toneelspelen en daarbij je eigen talenten ontdekken, zijn kernbegrippen van de lessen, voor kinderen, jongeren én volwassenen.

Voor volwassenen is er improvisatietoneel volgens de formule De Vloer Op! In 5/6 lesavonden wordt je uitgedaagd om uit je comfortzone, in interactie met de ander, te spelen met creativiteit. Veel volwassenen vinden het lastig om niet na te denken over hoe iets eruit moet komen zien, willen weten wat er precies van hen gevraagd wordt, en durven nauwelijks te vertrouwen op hun eigen gevoel, impuls of intuïtie. Veel belemmerende gedachten die het vrijuit spelen, wat kinderen zo gemakkelijk doen, in de weg staan. Dit wil MeinTheater weer aanboren, zodat het toegepast kan worden in het dagelijkse leven, maar ook bij bv het presenteren. Authentiek zijn, bij je gevoel en in contact, maakt presenteren zo veel leuker voor jezelf en maar zeker ook voor je publiek!

Talentontwikkeling staat tegenwoordig hoog in het vaandel van het beroepsonderwijs. Bij MeinTheater is dit niet minder het geval. Vanuit het oogpunt dat talent niet alleen bestaat uit 'het goed kunnen acteren' maar misschien nog wel meer uit eigenschappen die het mogelijk maken om goed te kunnen acteren, wordt gewerkt in de toneellessen. Denk aan het bv 'goed kunnen inleven', en 'details kunnen zien', of 'gekke creatieve ideeën hebben'.

Wie is Mein?

Mijn naam zit al verborgen in de titel van mijn MeinTheater, en dat is Meiny Bakker. Afgestudeerd als Docent Drama, CommunicatieTrainer en TrainingsActeur. Voor mij houdt dit vooral in dat ik 'mensen' in beweging zet 'dmv drama, toneel/theater & training, maar ook met andere creatieve mogelijkheden. Ik hou van actie, ik hou van ontwikkeling en ik stimuleer graag bewustwording. Mijn opleiding mbt de Roos Van Leary zet ik graag hierbij in!

Ik geef les als Docent Social Work op de NHL-Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ik begeleid daar jonge mensen die het vak van sociaal werker willen leren door trainingen te maken, en te geven op het gebied van; communicatie, presentatie, groepsprocessen, outreachendwerken, contactlegging, lichaamstaal, creatief denken en drama. Een leuke baan voor 2,5 dag pw.

Acteren......?!

Meiny als Trainingsacteur!

Ooit werkte ik een jaar lang als trainingsacteur bij de Thuiszorg-Friesland. Ondersteuning bieden in trainingen voor bejaarden-, verzorgsters en helpenden. Het was een bijzondere ervaring die me nooit meer losgelaten heeft. Intern NHL-Stenden heb ik menig rol vervuld en menige training en opleiding gezien vanuit de kant van de client en doelgroep. Een update-trainingsacteuropleiding gevolgd in 2016 en nu weer op pad om nog meer, en wéér als trainingsacteur in de zorg, welzijn en in beroepsopleidingen mensen een ervaring te bieden waar ze verder mee kunnen in hun dagelijkse leven en werkzaamheden. Genieten!